skinnklanningar

En stor trend denna vinter är skinn och lackläder, och hur kan man få nog av läder? Vi har alltid älskat våra skinnjackor, byxor och kjolar. Skinn är sofistikerat och avslappnat på samma gång, förutom att det lockar fram rebellen i oss a la rock-chic är det också enkelt, klassiskt och super snyggt. Förutom alla dessa attribut är skinn även det perfekta höst och vinterplagget, helt enkelt för att det håller värmen. Det finns oändligt många olika varianter att välja på gällande färg, längd och material.

Förutom vanligt skinn ser vi klänningar i syntet och glansiga material som lack och vinyl. Designen varierar i allt från djupa v-ringningar till höga halsar, långa armar och spaghetti-band likt nattlinnet. Kort fodralklänning, långklänning eller skjortklänning – det spelar ingen roll så länge den är av skinn.

Fodralklänningen är en klassiker, den är sofistikerad och väldigt feminin då den framhäver de kvinnliga formerna. Fodralklänningen i skinn kommer i många olika urringningar. Hög krage eller djup v-ringning och allt däremellan. Slutar den strax ovanför eller nedanför knät passar den utmärkt till både kontoret och festen, är den däremot kort lämpar den sig bäst för festtillfället.

fodralklänning skinn fodral-klanning-skinn skinn-klanning-krage

Klänningar från vänster:  TOMMY HILFIGER Zalando.se :: MINUS Boozt.com :: IBANA Zalando.se

Skjortklänningen är den perfekta vardagsklänningen. Den är enkel och bekväm. Skjortklänningen är en favorit och skinn gör att den det känns lite som en jacka och klänning i ett och samma plagg. Skjortklänningen kommer i både raka modeller och med markerad midja, en del har även ett skärp i midjan och ger intrycket av en trench-coat.

skjortklänning skinn skjortklanning-leather-asos skjortklanning-skinn

BCBG Asos.com :: NAVY LONDON Asos.com :: SET Zalando.se

Utöver den stora skinntrenden ger den glansiga lacken en sexigare look. Om du vågar prova denna fetisch-chic trend så finns lackläder och vinyl i många levande nyanser som röd och gul men även mer avslappnade toner som svart, brun eller pastellfärger. Om du inte känner för att gå all-in så räcker det att välja en klänning i vanligt tyg med inslag av lackläder.

patent-leather-dress patent-fodral-klanning patent-leather-dress-yoox

BIKBOK Zalando.se :: NLY ONE Nelly.se :: MARCUS LUPFER Yoox.com

Skinn är så fantastiskt på det sätt att det funkar ihop med det mesta, det gör att stylingen av din outfit inte blir så svår. Tänk på att skinn i sig redan säger en hel del, och mycket mer än så behövs inte.