Pinup, 50 tal, retro och rockabilly

50 tals kläder.. Vad kan man säga om dem mer än så snyggt.

För några helger sedan var det Bjuvs Burnouten  & Vallåkra nere i Skåne och där samlas alla rockabilly med deras bilar och de lever och andas 50 tal..
Musiken får en att komma i lätt dansstämning.
Deras intensitet för allt som har med 50 talet att göra.
Jag har haft äran att få fotografera 3 tjejer som älskar just allt som har med 50 tals klänningar och kläder, musik och bilar.

”Livsstilen retro pinup inte bara är “a way of life” utan framför allt “a state of mind”.

För Sabina är det först och främst insidan som räknas, även om det yttre i allra högsta grad också spelar roll och Retro Pinup Sweden består av ett hela tiden växande gäng starka kvinnor i lyxförpackning.

002-2-PHOTOBYJANE.SE

Här har vi Selina i sin svarta klänning med röda prickar. Och pricken på det hela så gjorde vi photosessionen på 50 tals macken som finns i Mörarp

 

penn

Potential Pinup Sweden. Den klassiska 50 tals pennkjolen. Sabina önskar hon var född på 50 talet. Hon är 50 tals pin up modellen. Kanske snart även Pin Up Sweden 🙂

_DSC1455----50tal

Väl värd att se i olika situationer. Pennklänningen eller pennkjolen som den kallas är en stilren och rak i modell. Mörkblå marinfärgad visar Sabina upp här

Retro polkadotdress

Polka dot dress. Så kallad i de amerikanska kretsarna. Den prickiga klassiska 50 tals klänningen. Här i färgen grön med vita prickar.

 

Har ni missat Pinup Sweden så rekommenderar jag att ni tittar in lite där.

”Vår vision är att samla svenska retro dolls under ett och samma tak. Eftersom livsstilen retro pinup hela tiden utvecklas och just för att kvinnor inte är stöpta i en och samma form så eftersträvar vi variation bland våra medlemmar och vi jobbar utifrån devisen att retro pinup inte bara är “a way of life” utan framför allt “a state of mind” ”

”För oss är det först och främst insidan som räknas, även om det yttre i allra högsta grad också spelar roll och Retro Pinup Sweden består av ett hela tiden växande gäng starka kvinnor i lyxförpackning ”

Thats it for me tonight.

Have a great week ♥