jeans klänning style

Jeansklänning- man ställer sig frågan om den någonsin varit inne eller ute. Eller är det helt enkelt en tidlös klassiker? Visserligen är det något som tar en tillbaka till 70-tal med ett brett skärp i midjan och höga mockastövlar, men då har man missat jeansklänningens potential. Läs vidare hur du stylar rätt för att få jeansklänningen att bli höstens höjdare…

Jeansklänningen för automatiskt tankarna till 70-talet, brett skärp i midjan och höga mockastövlar. Även om det kan vara riktigt snyggt är det en tunn linje mellan att gå från ”the big hit” till ”the big miss”, och allt hänger på stylingen.  Ett exempel på detta är hängsleklänningen som kan vara jätte kool, men risken finns att den bara blir ko..

Det finns oändligt många varianter att välja på när det gäller jeansklänningar. Med eller utan knappar, mörk eller ljus tvätt, smal eller lös passform är bara några få exempel. Förutom designen på denna tidlösa klassiker beror hela känslan av jeansklänningen på hur du stylar dig själv och att välja rätt passform.

Utan förvåning är åter igen RiRi först ut med att sätta trenden. Och hon bär upp jeansklänningen med mer swag än någonsin. Hon kör på med jeans från topp till tå- klänning, byxor och boots. Vem sa att less is more? Men hon lyckas varje gång.

Se nedan för inspirerande tips hur du bär upp jeansklänningen med stil.

 

226995-5261_7

Diesel jeansklänning med brodyr (nelly)

Trots att denna klänning har råa kanter och en subtil acid tvätt, behövs ytterligare lite edge för att balansera det annars söta intrycket. Förslagsvis pumps eller ett par ankel boots med nitar gör denna klänningen till det bättre. Jag skulle även valt en liten matchande axelremsväska och satsat på armband och/eller en statement ring i smyckesväg.

 

 

 

 

 

image4xxl-1

Warehouse jeansklänning med dragkedja och skärp (asos)

Denna klänning passar bra till både högklackat och platta skor. För en lite mer sportigare look – ta på dig dina favvo sneakers. Den mörka tvätten och dragkedjan gör att denna klänning aldrig ser för mesig ut oavsett hur du stylar. Skärpet hjälper till att markera midjan och framhäver figuren på ett mycket stilfullt sätt. Ett par tjocka silver ringar i öronen blir pricken över i:et.

 

 

 

 

 

l0u21c001-k1111

Lost Ink figursydd jeansklänning med krås (Zalando)

Denna klänning kräver ett par pumps, färg spelar ingen roll så länge de är höga. För att framhäva den vackra enkelheten av denna klänning krävs inte mycket förutom guldsmycken. Ett kort brett halsband, armband, möjligtvis klocka, ringar och ett par enkla stenar i öronen och outfiten är klar.

 

 

 

 

 

 

image1xxl

House of Holland skjortklänning  (asos)

Skjortklänningen är en favorit, den funkar till allt och du kan likväl ha jeans undertill. Skorna avgör vilken känsla du vill förmedla. Med denna klänning hade jag valt att göra som Rihanna, bär den med jeans och jeanspumps alternativt, skippa jeansen och välj ett par klarröda sneakers,pumps eller ankel boots.