fall

Även fast många av oss kanske inte vill inse det är sommarmånaderna snart över, men det betyder inte att klänningsäsongen är det, som tur är. Här har jag samlat de perfekta klänningarna till den lite kallare hösten och det senaste på catwalken inför höstmodet 2016.

SAMMETTYG

elle_fw16trends_velvet
Bild lånad från Elle.com.

Först ut i höst har vi den så kallade sammettrenden som vi har sett på catwalken hos bland annat Alberta Ferreti, Monse, Rochas, H&M och Giorgio Armani.

velvet
1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR  5. HÄR

Inte bara kommer trenden i kostymset, byxor och tröjor, utan även i klänningar. Här ovanför har jag samlat ihop ett par riktigt fina klänningar som nog passar mer till fest än vardags. Den puderrosa kan dock matchas ihop med en vit t-shirt under och ett par boots för en snygg vardagslook.


”TRÖJA UNDER KLÄNNING-TRENDEN”
elle_fw16trends_schooluniform
Bild lånad från Elle.com.

Någonsin saknat att klä dig som en skolflicka igen med en tröja och en klänning över? Då har har du tur, hösten 2016 handlar allt om detta. Det har man bland annat sett på catwalken hos Tomas Maier, Each x Other, Trademark, Jason Wu, Suno och Jil Sander.

klänning
6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR

Om man vill pricka rätt på denna trend är det ett säkert kort med att köra en enfärgad klänning och en enfärgad tröja, alltså ganska basic. Dessa klänningar som jag har samlat ihop passar alldeles perfekt kombinerat med antingen en t-shirt eller polotröja under. Klänning nummer 10 är lite mer vågad men om man bara har en vit t-shirt under tillexempel blir det bra balanserat.


HOODIESÄSONG

elle-trends-fall-2016-hoodies
Bild lånad från Elle.com.

I år har vi tur, skönt och mysigt material är det nya modet för hösten 2016. Detta har man sett hos Vetements, Each x Other, Lacoste, Alexander Wang och Anthony Vaccarello.

hoodies
11.
HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR

En mjukisklänning, ett par lårhöga stövlar och ett kick-ass snygga solglasögon eller en mockakeps och du är redo för den så kallade ”yeezy-säsongen”. Bekvämt kombinerat med snyggt, det kan inte bli så mycket bättre.


EN-ARMAD

elle-trends-fall-2016-80s-one-shoulder
Bild lånad från Elle.com.

Under sommaren 2016 var (och fortfarande är) axellösa klänningar en stor hit, nu till hösten har dock den en-armade klänningen uppmärksammats hos bland annat Isabel Marant, Saint Laurent, Lanvin och Moschino.

one shoulder
15. HÄR 16. HÄR 17. HÄR 18. HÄR 19. HÄR

80-talet är tillbaka med en-armade plagg och inte minst flera stilrena klänningar. Dessa ovanför gör sig perfekt på lite mer finare fester och tillfällen. Det behövs inte mycket detaljer när man har en klänning skuren så dramatiskt på detta sätt.

Höstens klänningar.