gigixtommy

Modehuset Tommy Hilfiger har i samarbete med den unga supermodellen Gigi Hadid släppt en ny kollektion. Inspirationen till kollektionen är till stor del inspirerad av seglarstilen men man hittar även influenser från pilotyrket. . Tommy Hilfigers amerikanska signaturstil kombineras med Gigis moderna men simpla stil. Förvänta dig att se mycket stilrena plagg kombinerat med mönster och skinn. I kollektionen blandas höstmode som benvärmare och stövlar med skira sommarklänningar. Kollektionen finns endast att köpa på Zalando och priset är  ungefär vad man kan förvänta sig av Tommy Hilfiger. Jag tänkte ta en närmre titt på de olika klänningar som erbjuds. Jag är ett stort fan av Gigi Hadids privata klädstil och jag har höga förväntningar på hennes designdebut.

1. HÄR

1. HÄR 1795:-

Först ut är denna randiga maxiklänning med hög polokrage och slits. Matcha med en tjock kofta eller en varm jacka som på bilden för en mer höstig look.

2. HÄR 3095:-

2. HÄR 3095:-

Denna stickade kortklänning är min favoritklänning från kollektionen. Det är den klänning som ger mest höstvibbar. Jag ser mig själv kunna bära denna klänning med ett par mörka strumpbyxor och ett par snygga boots i höst.

3. Kortklänning HÄR 2895:-Långklänning HÄR 3595:- gigi

3. Kortklänning HÄR 2895:- 4. Långklänning HÄR 3595:-

Den sista klänningen kommer i två olika modeller, en lång och en kort. Den marinblå klänningen har en tydlig koppling till kollektionens seglartema. Med seglarmotiv över hela klänningen och ett rep i midjan är det den ultimata sommarklänningen.

Mina tankar kring kollektionen:

Som jag skrev tidigare så hade jag väldigt höga förväntningar på detta samarbete. Jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag är lite besviken på klänningarna från kollektionen. Jag tycker inte att Gigi Hadids stil lyser igenom lika tydligt i denna del av kollektionen som i de andra plaggen. Mitt största problem är att klänningarna känns väldigt somriga och som ni alla vet så är det mer eller mindre höst i Sverige just nu. Jag anser dessutom inte att klänningarna är varken nytänkande eller särskilt smickrande vilket gör att jag inte tycker de känns prisvärda.

Med det sagt så tycker jag verkligen att ni ska kolla in hela kollektionen här. Jag tycker att kollektionen i det stora hela är en fullträff från Gigi Hadids sida, jag är bara inte lika förtjust i klänningarna. Mina favoriter från kollektionen är helt klart accessoarerna där jag tycker att man verkligen lyckats få ut det bästa ur båda sidor av samarbetet. Detta var alltså Gigis debut som designer och jag ser framemot att få se vad 21-åringen kommer att visa upp i framtiden, förhoppningsvis var det inte sista gången vi fick de henne som designer.

Kolla in kollektionen på Zalando ni med och berätta vad ni tyckte!