525900669_1280x720

Förra helgen samlades bröllopsintresserade från Världen över för att delta i New York International Bridal Week. Här visades bröllopsklänningar från de största modehusen i bröllopsbranschen och designers från över 25 länder var representerade. Kända modenamn så som Vera Wang, Oscar de la Renta och Zac Posen visade upp sina klänningar inför säsongen 2017. Bröllopsklänningar för mig är något speciellt och har varit sedan jag var liten och ett av mina absoluta favoritprogram är ”Say yes to the dress”. Brudklänningar för mig är majestätiska och de symboliserar så mycket mer än bara en klänning. Att titta igenom alla klänningar från modeveckan var ett rent nöje och det var nästintill omöjligt att välja ut mina favoriter bland alla vackra klänningar.

Mina favoriter från Bridal Fashion Week Fall 2017.

rebeccainram

Fler klänningar från Rebecca Ingrams kollektion hittar ni här.

galialahav bridal

Fler klänningar från Galia Lahavs kollektion hittar ni här.

bhldn bridal

Fler klänningar från BHLDN hittar du här.

inesdisanto bridal

Fler klänningar från Ines Di Santos kollektion hittar du här.

Mina tankar

Det finns en klänning för brudar med alla olika smaker. Bland de favoritklänningar jag valt ut är samtliga ljus pastell eller vita, främst för att det är vad jag föredrar. Under veckan visades dock klänningar i alla möjliga färger, till och med svart för den mindre traditionella bruden. Tydliga trender under årets bröllopsvecka var spets, blomsterdetaljer och lekfulla urringningar, ganska standardtrender för bröllopsklänningar. Även bland mina favoriter finns det flera olika stilar som  passar olika stilar och personligheter. Ines Di Santos majestätiska klänningar liknar något som en fe i sagornas värld har trollat fram och passar perfekt för bruden som vill känna sig som en prinsessa. BHLDNs klänningar tar fram det vackra ur det enkla och för tankarna till ett bröllop på stranden med bara fötter i sanden. När jag ser Galia Lahavs klänningar tänker jag direkt att de är gjorda en IT-girl som vågar sig på utmanande urringningar och lekfulla detaljer. Rebecca Ingrams detaljrika klänningar skulle egentligen kunna passa vem som helst med puderrosa underton och feminin spets.

Det är just det som är så intressant med brudklänningar tycker jag, hur en klänning kan betyda så mycket.

Bilder från bröllopsveckans samtliga kollektioner hittar du här.

Vilken tycker du är finast? Har jag missat er favorit? Let me know i kommentarerna!