scandi mode fashion

Det skandinaviska modet har spridit sig som en löpeld över jordklotet och blivit hetare än någonsin. I folkmun kallas det numera Scandi och har mer eller blivit en stil i mainstream. Medan alla mode entusiaster världen över gör allt för att anamma Scandi stilen gör sig skandinavier själva, som förväntat, inte särskilt märkvärdiga över det utan rycker blygsamt på axlarna och går vidare. Och det är väl just det personlighetsdraget som modet här i norr karaktäriserar med blygsamma jordnära toner och enkla former. Hur mycket det än kan låta ensidigt och tråkigt blir det med sin enkelhet tvärtom – väldigt mångfasetterat. En klänning går att använda på fler än ett sätt och nästan närsomhelst. Här är favoriterna som levererar allt vad gäller Scandi.

Trenden kännetecknas av fyrkantiga, överdimensionerade siluetter och minimalistiska färger. Förutom den vita och svarta basen är nyckeltonerna khaki, kamel och nyanser av grått. Tygerna skall vara så pass tunna att kunna bäras lager på lager. Det nordiska klimatet är kallt och rått och därav ser vi mycket silke, olika ullblandningar och läder. Skandinaviskt mode är väldigt hållbart då det är tidlöst och praktiskt men även väldigt vackert och sofistikerat.

marlene-birger gestuz scandi klänning silke

Fr.v. MALENE BIRGER :: GESTUZ :: FILIPPA K

Med det tunna silkestyget och sitt luftiga intryck kan man experimentera med lager ovanpå eller undertill. Kombinera med en långärmad svart eller vit bas och eventuellt byxor, det gör att du inte behöver knäppa till klänningen helt och hållet, låt den hänga fritt över kroppen. Eller varför inte bära en oversized kavaj eller bomber över? Det finns många sätt att bära den tunna klänningen på.

skandinavisk stil klänning filippa-k-rak ganni

2NDDAY :: FILIPPA K :: GANNI

Den raka modellen går även den att bära med byxor undertill. Den passar utmärkt till platta kängor eller kilklack och kan stylas med scarfar och halsdukar, därför lämpar den sig bra till vinterstyling.

oversized scandi dress tiger-of-sweden-oversized ganni-silk

GANNI :: TIGER OF SWEDEN :: GANNI

Oversize modellen finns i många varianter. Vare sig det är t-shirt, skjorta eller stickat så är den ursnygg med lårhöga stövlar och en stor generös jacka. Skandinaviskt mode tillåter det mesta och en sak e säker – vi är mästare på att skydda oss mot kyla och vi gör det med stil.

Samtliga klänningar finns att klicka hem hos Boozt.com