vita klänningar

Big No-no till vita kläder på vintern, eller? Vi alla känner nog igen detta påstående. Om det är medvetet eller undermedvetet vet vi inte men så fort det blir mörkare och kallare ute, ja då klär även vi oss mörkare. Borde vi egentligen inte göra tvärtom? Det är väl när det är som mörkast vi verkligen behöver lysa upp tillvaron. Här är 10 favoriter som är supersnygga och lyser upp hela den mörka årstiden.


Vita klänningar på vintern sprider ljus och glädje. Som idag på Lucia, traditionen är gammal och tron splittrad, men skall vi damma av vår gamla fornnordiska historiebok så var det vita nattlinnet något som drängen på gården fick ta på sig för att liva upp den mörkaste natten på året. Detta var innan Lucia kom till Sverige och kalenderreformen flyttade vintersolståndet till 21-22 december. (Så om någon säger att killar inte kan vara lucia, ja då får vi kanske ifrågasätta varför kristendomen dolde vår fornnordiska tro och tradition med att hämta hem ett italienskt helgon från syracusa;)

Lucia, ljusklar hägring, stalledräng eller väsen- hur som är det en magisk natt med extra festligheter.

vit klänning vit vinter klänning

Dessa två vardagsklänningar kommer från WOOD WOOD (t.v) och CHEAP MONDAY. De passar perfekt till ett par snörade kängor eller over-knee boots med en längre jacka ovantill.

skjortklänning skjortklänning skjortklänning

Dessa tre läckra skjortklänningar kommer från (fr.v) BAUM UND PFERDGARTEN, MINUETO och WOOD WOOD, de passar perfekt till vardags och till enklare tillställningar. Allt beror på vad du väljer att styla med. En enkel axelremsväska och ett par knähöga boots blir supersnyggt, med en hatt som matchar skorna är outfiten komplett.

blouse-dress blus-vit-klänning mango-vit-klänning

Känner du för att göra ett lite mer romantiskt och mjukt intryck kan du välja en av dessa tre läckerheter (fr.v) HUNKYDORY, INTROPIA och MANGO. Bow tie på både skjortor och blusar är en het trend just nu, detta gäller även klänningar. Eller varför inte gå på lite native inspirerat? Vilken du än väljer så gör du garanterat ingen obemärkt entré på jobbet, afterworken eller festen.

vit-festklänning vit-volang-festklänning

Dessa två festklänningar komer från TRULYMINE och MSGM (t.h). Den sistnämnda är en favorit och har varit ombloggad innan, både volanger och spets är en het trend denna vinter och du kan inte göra annat än att lysa upp vinternätterna i dessa två vackra kreationer. Style med glitter eller metallic pumps för extra ljus.